Min Kevin på 12 år är en Fortnite gamer och han spelar med en PS4 från 2018. Alltid fungerat fint. Men så fick vi uppgraderat vårat fiber Net med Smart wifi och skruvat upp hastigheten till 500/500 från 50/50.

Det låter ju som den perfekta lösning som bara gör det bättre?

Men – Så var det inte för oss. Fortnite kraschade hela tiden. Och min son var hysterisk. Jag som inte är helt oteknisk prövade allt för att lösa detta. Jag gav upp och ringde till slut support hos Eniig.

Dom var otroligt hjälpsamma och vi prövade allt från fast IP till att dela upp det i 2. En på 2,4 GHz och en på 5 GHz.

Iden var att Sonos, Apple TV skulle köra på 2,4 GHz och resten inkl Playstation på 5 GHz. Support hade info om att Sonos och Apple TV suger GB ur nätet så Playstation inte får det den behöver.

Det funkade inte.

Innan jag fik kopplat på mitt nya smart wifi så hade jag en ny router TilGin som jag satte den ena nya smart router till. Sedan slog support ifrån den router så jag bara körde på det nya system.

Jag bad support om att slå till min gamla router TilGin igen för Kevin hade inga problem med att spela när vi körde på den. Den router var också delad upp i 2 Net. 2,4 och 5. Jag kunde bara hitta den gamla wifi på 2,4 Ghz och kopplade på den. Den var långsam då den inte var en del av smart wifi men Kevin kunde spela utan att krascha.

Det gav mig iden.

Jag fann det nya Net och kopplade på Playstation på den 2,4 och nu kör det perfekt.

Så lösningen var inte fast IP eller LAN 1,2 eller 3. Vi kör på LAN 2 som är moderat.

PS / Om du är en PRO GAMER så vet du att man inte kör på wifi. Man kör med fast kabel och det gäller också allt som keyboard, mus, eller kontroller.