Låter ganska trevligt…. Har aldrig jobbat så lite timmar tidigare så jag ser fram emot denna nya utveckling. Men är lite skeptisk samtidigt. Jag har alltid sagt att allt under 200 timmar pr / månad är ett deltidsjobb.

Men kanske är detta fulltids begrepp inte så dåligt ändå?

Som tidigare företagare så var det med timmar inget man hade koll på. Inte sina egna timmar menar jag för vi hade bra koll på dom timmar vi skulle betala för. Men mina timmar var inget jag räknade. Jag räknade dagar. Hur många dagar skulle jag jobba denna månad? En dag kunde vara allt från 10 timmar till 16 eller mera vissa dagar.

Så att nå 250 – 300 timmar pr månad var ganska normalt.

Att komma ner på 160 timmar är ju rena semestern för mig. Nu ska du inte misstolka detta. Jag har och hade inte det mest fysiskt krävande jobb. Så innan du ringer Facket eller pressen eller liknande så läs resten ok….

Jag är på din sida gubben. Jag jobbar ju jag med.

Om jag var murare, snickare eller något ännu hårdare så var jag säker på att 160 timmar räckte. Vad är det som avgör vad vi får i utbyte för vår tid?

Skrämmande tanke.

Är det hur hårt vi jobbar? Hur länge? Eller hur mycket värde vi tillför bolaget?

Jag hoppas du är ok och att du tjänar det du förtjänar!